VMware Workstation 9.0.2
Üretici: VMware (Deneme Yazılımı)
Bir bilgisayarın tam anlamı ile çalışabilmesi için bir işletim sistemleri ne ihtiyaç duyar
VMware Workstation ile Sanal Makineler
Bir bilgisayarın tam anlamı ile çalışabilmesi için bir işletim sistemleri ne ihtiyaç duyar,sistemi olmayan bir bilgisayar normal kullanıcılar için işlevi olmayan bir elektronik cihazdan başka bir şey değildir. Peki bir bilgisayarda aynı anda kaç çeşit işletim sistemi olabilir bir mi diyorsunuz?
Cevabınız bir ise yanılıyorsunuz demektir. Cevap ne bir nede 5 istediğiniz kadar desek inanırmısınız ? Her ne kadar istediğiniz kadar desek de bu sayı bilgisayarların kapasiteleri ile sınırlıdır ,peki bunu nasıl yapabiliriz ?
VMware Workstation ile bilgisayarınızda birden çok hem Windows,Macintosh,OpenSolaris hemde Linux tabanlı işletim sistemlerini aynı anda çalıştırabilirsiniz .
Biraz ayrıntı vermek gerekir ise örneğin bilgisayarınızda hali hazırda Windows XP işletim sistemi var VMware Workstation programını bilgisayarımıza kurduktan sonra sanal makine yarat kısmından makinemizin özelliklerini belirterek sanal bir bilgisayar oluşturuyorsunuz.
Oluşturduğunuz bu sanal makineye istediğiniz işletim sistemini kurabilirsiniz eğer makinenizin kapasitesine güveniyorsanız vede yeterli ise istediğiniz kadar değişik işletim sistemleri kurabilirsiniz.
Ve bu işletim sistemleri üzerinden internete çıkış yapabilir kendi bilgisayarınız ile yerel bir ağ kurabilirsiniz veya bu işletim sistemi üzerinden istediğiniz programları kurarak denemeler yapabilir programı beğenmez iseniz bilgisayarınıza kurulumu yapmadan başka alternatifler üzerinde çalışabilirsiniz .
Bu şekilde orjinal windowsunuzu boş yere şişirmemiş oluyorsunuz hemde virüs yada casus programlara ihtiyaç duymadan güvenli bir ortamda çalışmalarınızı yapabilirsiniz.
VMware Workstation çok başarılı ,hızlı ve stabil bir şekilde çalışıyor üstelik kolay arayüzü ile kullanımı da çok basit. Teknik anlamda bilgisayar işleri ile uğraşanlar için Kendisini kanıtlamış bu programı deneyebilirler.
Çeviriye uygun:Hiç bir şey
Daha Fazlasını oku...
Boyut: 489Mb
Alakalı Popüler
BIOS yani bir bilgisayarın temel olarak giriş çıkış işlevlerini süren bir yazılımdır.
Bilgisayarınızda kullandığınız yazılımların ürün anahtarlarını tarayıp listeleyerek daha sonra..
Android cihazlarınıza root atmak her ne kadar tavsiye edilmeyen bir durum olsada yinede denemek..